jantinedewit
Overlap

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Purchase Now

Flickr Stream

Power planten in huis

Hoe groot of klein jouw woning of studentenkamer is, maakt niet uit. Een feit is dat planten jouw huisje een stuk gezelliger maken. Daarnaast hebben ze ook nog een andere functie. Planten maken zuurstof aan en diverse planten staan er om bekend goed de lucht te kunnen zuiveren. Dit draagt bij aan een betere leef of werkomgeving. Deze (luchtzuiverende) planten kunnen goed binnen worden gehouden:


(blauw)varen
De zinkvaren, ook wel de blauwvaren (blue fern) is een plant die bekend staat als een luchtzuiverende plant. De plant is makkelijk in onderhoud doordat de bladeren niet uitvallen. Zet de plant in licht, maar niet in direct zonlicht en zorg dat de aarde lichtvochtig is.

Hedera helix
Deze hangplant is goed in het zuiveren van lucht van giftige stoffen zoals de stof ”formaldehyde”. Dit stofje komt vrij uit meubels en textiel wat vrijwel in ieder huishouden te vinden is. 

De hedera heeft een plekje nodig in de halfschaduw. Staat de plant op een te droge of warme plek, is de kans aanwezig dat er spint in de plant komt. Spint is een infectie van mijten en insecten in de plant. De plant groeit dan niet meer en het blad zit vol witte stipjes. 

Mocht je de plant goed verzorgen, dan merk je dat ook snel genoeg doordat de plant langer en langer wordt. Wordt de plant te lang, knip dan een tak van de hedera af en ga deze stekken in water. Zodra er wortels aan het takje zijn gegroeid, kan je de plant in de aarde zetten.

Areca Palm (goudpalm) 
Zet deze plant op een plekje met veel licht en geef hem geregeld water. De bladeren geven aan of je deze plant goed verzorgd. De bladeren kleuren bruin als de plant teveel of te weinig water heeft gehad. 

you can never have too many plants

Lepelplant
De lepelplant is niet alleen een goede luchtzuiverende plant, maar heeft ook witte bloemen. Als de bloemen zijn uitgebloeid kan je deze er gemakkelijk uithalen en bloeit de plant langer. De plant houdt van licht, maar geen direct zonlicht. Zorg dat de plant lichtvochtig blijft.

Ananasplant 
Dit tropische plantje staat bekend als anti- snurk plant. Of dit waar is wordt over getwijfeld. Wat in ieder geval een feit is, is dat deze plant ’s nachts een stofje aanmaakt wat ontstekingsremmend is. In tegenstelling tot andere planten, maakt de ananasplant ’s nachts zuurstof aan. De ananasplant kan goed in een slaapkamer staan op een donkere plek en heeft weinig water nodig.

note: de ananas van dit plantje kan je niet eten en groeit niet.