jantinedewit
Overlap

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Purchase Now

Flickr Stream

Mijn gezondheidscheck bij REFLEQT CLINIC Haarlem

Gezond eten, regelmatig sporten en voldoende slaap zijn goed voor je. Ondanks dat ik onregelmatig werk, let ik hier op. Maar hoe gezond ben ik eigenlijk écht?
Enige tijd geleden kreeg ik de uitnodiging van Franca van der Smit om naar REFLEQT Clinic te komen in Haarlem voor een gezondheidscheck. Deze kliniek heeft als motto dat gezondheid en schoonheid voor iedereen haalbaar is. Ik was enthousiast en benieuwd wat er daadwerkelijk allemaal in mijn lichaam gebeurt en maakte een afspraak.


The Health Check
De afspraak was gemaakt en ik ontving van tevoren een vragenlijst met het verzoek deze in te vullen en mee te nemen naar de afspraak. Tijdens het invullen van de vragenlijst kwam ik er achter dat ik toch wat klachten heb of dingen waar ik minder tevreden over ben. Door mijn onregelmatige diensten vind ik mezelf er wel eens moe uitzien en mijn huid is soms onrustig in mijn gezicht.

Aangekomen bij de clinic in Haarlem werd ik ontvangen door Franca. Samen hebben we de vragenlijst doorgenomen en werd er uitgelegd hoe de health check in zijn werk ging. Na het doornemen van de vragen, mocht ik mijn schoenen uitdoen en werd ik achter het apparaat gezet. Ik moest met mijn handen en voeten op plaatjes, kreeg plakkers op mijn voorhoofd, op mijn linkerwijsvinger kwam een zuurstofmeter en ik werd achter een laptop geplaatst.  De laptop was met de plaatjes verbonden waar ik met mijn handen en voeten op zat. Je voelt hier trouwens helemaal niks van en doet al helemaal geen pijn. Het enige wat je moet doen is stilzitten, niet praten en even gaan staan wanneer dat gevraagd wordt.

Uitslag
Nadat de test klaar was, kon ik meteen de uitslagen bekijken en doornemen met Franca.

Een opvallende uitslag was dat mijn zuurtegraad verhoogd was.
Zelf dacht ik altijd dat ik hormonale acné had, maar het kan heel goed zijn dat het komt doordat ik veel zuivelproducten gebruik waar lactose in zit. Het advies is om te kijken wat mijn huid doet als ik twee maanden geen zuivelproducten gebruik. Doordat ik lactose ga vermijden in zuivelproducten, gaat mijn zuurtegraad in mijn lichaam naar beneden en is er grote kans dat mijn huid een stuk rustiger wordt. Tevens kan hierdoor mijn stofwisselingssnelheid bevordert worden.

andere adviezen:
– veel water  en zoethout thee drinken om te hydrateren
– mediteren voor ontspanning en om beter te focussen
– glutenvrij eten om de lichte verstoring van mijn dikke darm te herstellen

Aanbevolen voeding:
– groenten: knolselder, asperge, kool, bonen sla, schorseneer, uien, artichok, groene bonen, prei, geokookte groene groenten, wortels, andijvie, spinazie, tomaat, soja, erwten, avocado
– dierlijk ewitzalm, tonijn, eigeel, vis, rundvlees, kabeljauw
– melkproducten: probiotica supplementen
– kruiden: dragon, knoflook, oregano, uien, kervel
– plantaardig eiwit: soja, algen
– granen: zemelen, tuinkers, wilde chicorei

Supplementen: magnesium citraat, ijzer, vitamine D3, multivitamine, probiotica.

Voeding heeft zoveel invloed op je lichaam dat het daarom ook echt waar is ”je bent wat je eet”. Ik ga met bovenstaande adviezen aan de slag en hoop dat mijn huid weer meer dan ooit gaat stralen. Daarbij moet ik nadenken over de combinaties van mijn maaltijden. Ik probeer al enige tijd als ik koolhydraten eet, deze niet tegelijkertijd te eten met mijn eiwitten en vetten. Dit werkt bij mij goed en ik merk dat mijn buik hierdoor minder uitzet na een maaltijd.

Niet alleen eten kan invloed hebben op jouw lichaam wat betreft stress (hoog cortisol), maar ook externe factoren hebben hier invloed op.
Denk hierbij aan werkdruk en sociale druk. Je wilt alle ballen hooghouden waardoor je signalen van je lichaam negeert. Plan wekelijks minimaal één avond helemaal voor jezelf in waarop jij doet wat je fijn vindt om te ontspannen.
Ik heb iedere woensdagavond modaliteit van mijn werk. Ik kan hierdoor een avond in de week iets voor mezelf inplannen of afspreken. Dit kan anders nog wel eens lastig zijn voor mij doordat ik onregelmatig werk. Een ochtend of avond voor mezelf schiet er dan nog wel eens bij in.

Daarbij helpt een goed slaapritme ook. Kijk wat voor jou het beste werkt, maar 7 of 8 uur onafgebroken slapen per nacht, doet iedereen denk ik goed.
Kijk hier voor tips om beter te slapen.


Wil jij ook laten checken hoe gezond jij nou écht bent of heb je klachten en wil je je lifestyle verbeteren? Kijk dan voor meer informatie over de health check op Refleqt Clinic. Als je gezond van binnen bent, straal je dat ook uit!