jantinedewit
Overlap

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Purchase Now

Flickr Stream

Let’s do it

Waar droom jij van? Denk je er al lang over na om je eigen business te starten en écht te doen wat jij leuk vindt en waar jij naar verlangt, maar weet je niet hoe en vind je het stiekem ook wel spannend om de stap te nemen? Lees dan snel verder want iedere onderneem(st)er is zo begonnen.


Angst in de ogen kijken.

Angst is altijd aanwezig in ons leven, maar nooit op hetzelfde niveau. Om beter om te kunnen gaan met angst, moet je je angst in de ogen kijken. Wat is deze angst, waar komt het vandaan en is deze angst waarheid? Is het gebaseerd op feiten of zijn het alleen mijn gedachten?

Mijn grootste angst is helaas wel iets wat mij ooit gaat overkomen, namelijk de dood. Alleen kan ik nooit weten of ik er bang voor moest zijn. Deze angst was een aantal maanden dagelijks in mijn leven. Ik stond op en dacht er aan en ging er mee naar bed.

Ondertussen heb ik geleerd dat het niks opschiet als ik continue aan iets negatiefs denk en dat de dood op een dag toch écht gaat komen, maar waarom focus ik me dan juist niet op het positieve en de mooie dingen in het leven? Ik heb angst voor de dood, maar absoluut geen angst om te leven. Ik geniet nu van elke dag en elk moment en kan veel beter met die angst omgaan waardoor de angst zijn kracht verliest.

Ook ondernemers hebben te maken met angst. De kracht van hun is dat zij wel de stap hebben genomen naar het onbekende. Hun dromen zijn groter dan de angststemmetjes in hun hoofd en nemen dat risico. Je komt er alleen maar achter als je iets doet. En gaat het niet zoals je had gepland of had gehoopt, stuur je je koers bij als er iets onverwachts op jouw pad komt of doe je een stapje terug. Je kan dan in ieder geval zeggen dat je het hebt gedaan en niet achteraf dat je ergens spijt van hebt dat je het niet hebt gedaan.

piramide van Maslow

Bovenstaande piramide geeft heel mooi aan wanneer je er ”klaar” voor bent om de stap te nemen naar je eigen business of iets nieuws wat je eerder nooit durfde.

Comfort bubble

Als je blijft doen zoals je het altijd doet, zal je je niet verder ontwikkelen en groeien. Stap uit je veilige comfort bubble en ga het avontuur met jezelf aan. Hoe langer je uitstelt om uit je bubble te stappen, des te hoger de drempel wordt.

Als je besloten hebt om de stap te nemen, is het niet erg om andere mensen om hulp te vragen bij dit proces. Iedere ondernemer is ergens begonnen en niemand kan het alleen. Stel je kwetsbaar op om te falen. ”Gelukkig” heeft iedereen ups en downs met dit proces en zie dit als iets moois. Je leert hierdoor veel en ik heb zelf ervaren dat iedereen bereid is om jou te helpen met dit avontuur.

Waarom je het juist wel moet doen

Voor het eerst jouw verhaal vertellen is een grote stap en je stelt je kwetsbaar op. Want wat vinden andere er van en kan je ze wel overtuigen met jouw verhaal? Zet het uit je hoofd dat je mensen moet overtuigen. Mensen laten zich inspireren en het is een proces waar je geen invloed op kunt hebben. Jij vertelt iets, degene leest dat, laat het op zich inwerken en ze gaan al dan niet over tot actie (inspiratie).

Mijn belangrijkste doel is om mijn verhaal te vertellen en de rest van de mensen zelf te laten bepalen wat zij er van vinden. Het is mijn versie, mijn beeld en mijn visie en ik laat ze meekijken door mijn ogen.

Don’t change you, be you!

liefs,
Jantine