jantinedewit
Overlap

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Purchase Now

Flickr Stream

Bijzonder overnachten| slapen in een liefdesnest

Voor een bijzondere slaapplaats hoef je niet persé heel ver weg. Er zijn genoeg mooie en unieke plekjes op een paar uur rijden.

Daarom ben ik afgereisd naar de hutten van Les Cabanes de Rensiwez in de Belgische Ardennen in het plaatsje Houffalize. Na 3.5 uur rijden kwamen we aan op het park en konden we meteen genieten van een prachtig uitzicht op rivier de Ourthe.


Inchecken

Aangekomen bij de receptie op het park werden wij vriendelijk te woord gestaan en ontvingen wij de sleutel van de cabine en een tablet. Op de tablet stond handige informatie over het park en de omgeving.

Ter plaatse konden we een lijst invullen om ontbijt bij te boeken. De volgende ochtend zou er dan een mand vol met verse broodjes en delicatessen uit de streek voor ons klaar staan bij de receptie.

Na het inchecken en invullen van de lijst konden we naar onze hut. Het was even zoeken aangezien er geen bordjes op het park stonden, maar uiteindelijk vonden we onze hut ”Le Nid” wat Het Nest betekend. De hutte staan ver genoeg uit elkaar waardoor je écht je eigen plekje hebt en van de rust kunt genieten.

Onze auto konden we gemakkelijk parkeren vlakbij de hut op een daarvoor aangewezen plek.
In de hut was het bed al opgemaakt, lagen er handdoeken klaar en konden we met een zak hout de open haard aansteken.

Zowel de keuken, bad en bank staan in dezelfde ruimte. Hierdoor heb je een heel knus en gezellig huisje.
De derde dag kwam ik er pas achter dat er geen televisie en wifi aanwezig waren in de hut.
Lekker back to basic en optimaal genieten van de natuur!

Adventure awaits

Als je in de Ardennen bent, zijn er genoeg mogelijkheden om op verschillende manieren van de prachtige natuur en omgeving te genieten. Wandel langs rivier de Ourthe, ga kajakken of maak een mooie wandeling door de bossen.

Een optie bij slecht weer is om een bezoek te brengen aan de grotten van Lorette- Rochefort. Onder leiding van een gids krijg je een rondleiding door de grotten.

Tip: Neem contant geld mee. Bij veel outdoor activiteiten hebben we gemerkt dat je alleen cash kunt betalen.

Relaxen

Na een intensieve dag in de buitenlucht is er niets fijner om de dag af te sluiten bij de open haard, een kampvuur met marshmallows of in een warm bad. Zowel met mooi als slecht weer kan je je vermaken.

                       


Wil je ook in een van de mooie hutten slapen middenin de Ardennen? Neem dan een kijkje op Les Cabanes de Rensiwez    Bij sommige hutten zijn honden toegestaan. Mocht je je hond meewillen nemen, informeer hier dan van tevoren naar.

Post A Comment