jantinedewit
Overlap

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Purchase Now

Flickr Stream

Bijzonder overnachten | slapen in een tiny house

Een huisje middenin de natuur. Waar je de geur van dennen ruikt, ’s avonds bij het kampvuur en in de hottub zit, slaapt onder de sterrenhemel en waar de vogels je wakker fluiten.
Welkom in de tiny houses van Droompark Maasduinen in Belfeld.

Minder leefoppervlakte en meer ruimte om te genieten van alles om je heen. De hoofdthema’s voor de tiny houses zijn duurzaamheid en minimalisme, wat in elk huisje terug te vinden is. Meer genieten met minder spullen en minder ruimte. Ik ging deze uitdaging aan.

Droompark Maasduinen

Al twee keer heb ik een weekend geslapen op Droompark Maasduinen in het Limburgse Belfeld. In 2017 zijn de eerste tiny houses geplaats op Droompark Maasduinen. Er zijn ondertussen twee community’s van 5 huisjes te vinden. Elke community heeft een hottub en een vuurplaats waar je gezamenlijk gebruik van kan maken.

De tweede keer dat ik op het park verbleef, had alles te maken met het fantastische weekend voor bloggers/ influencers en hun partner dat ik samen met Droompark had georganiseerd.

                 

Het weekend voor influencers

Samen met Droompark had ik van tevoren een programma samengesteld voor het weekend.
Zaterdag aan het einde van de middag ontvinng ik de influencers en hun partners op het park. De barbecue was al klaargezet door Droomparken en hadden qua dieetwensen/ allergieen met iedereen rekening gehouden.

Als je in een tiny house verblijft en je wilt graag barbecquen, kan je een barbecue vanaf 5 personen reserveren van tevoren en je wensen doorgeven. De barbecue wordt bij de huisjes afgeleverd  en de volgende dag wordt alles inclusief de vieze vaat weer opgehaald door een extern bedrijf.
Zo kun je optimaal genieten van je weekend weg en je hier niet druk om hoeven te maken.

Wil je toch zelf koken? De supermarkt zit op nog geen 10 minuten rijden vanaf het park en er is in elke tiny house een kookstel aanwezig.

Zondagochtend werden we met z’n allen verwacht in de brasserie om te genieten van een heerlijke brunch. Het eten in de brasserie was er dik voor elkaar en er was heel vriendelijk personeel.

De tweede ochtend werden er om 09.00 uur ontbijtboxen bij onze huisjes afgeleverd. Deze goedgevulde boxen kan je bij het inchecken er bij bestellen tegen een meerprijs.

Het was een weekend vol gezelligheid, lekker eten en een heel fijn verblijf op Droompark Maasduinen.

            

Things to d

Op het park zijn genoeg faciliteiten om je te vermaken. Er is een fitnesszaal, binnenzwembad en een meertje om in te zwemmen. Bij de tiny houses zijn een hottub en vuurkorf aanwezig waar je gezamenlijk gebruik van kan maken. Geef dit wel op tijd aan bij de receptie zodat het personeel er voor kan zorgen dat op de gewenste tijd de hottub en vuurkorf warm zijn.

Als je graag wat van de omgeving wilt zien, kan je bij de receptie (elektrische) fietsen en steppen huren. Ik heb zowel de fiets als de step geprobeerd, maar de step heeft toch mijn voorkeur. Op de step kan je door de verschillende dorpen die aan de Maas liggen rijden of door de bossen crossen.

Tip met mooi weer: Ga met de pont over naar het plaatsje Kessel. Hier is een ijssalon genaamd Clevers waar ze een hele uitgebreide kaart hebben en je heerlijk op het terras kan zitten.

Hoe was het om in een tiny house te verblijven? 

Keer op keer blijft het mij verbazen wat je allemaal met een kleine ruimte kan, maar ook kan uitstralen. Ik vind een ”cabin in the woods” heel sfeervol doordat er veel natuurlijke materialen worden gebruikt.
In de tiny houses van Droomparken is alles wat je nodig hebt en heb ik echt het gevoel gehad dat ik er even tussenuit was.


Ben je na het lezen en zien van de foto’s  enthousiast geworden en wil je ervaren hoe het is om in een tiny house te verblijven? De tiny houses zijn op diverse Droomparken te vinden in Nederland.

Neem een kijkje op Droomparken Maasduinen voor de beschikbaarheid of bekijk foto’s op de Instagram
pagina: tinyhousesdroomparken

 

 

 

 

 

 

Post A Comment