jantinedewit
Overlap

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Purchase Now

Flickr Stream

Published: 9 december 2018

Feestelijke chocolade perencake

Deze feestelijke chocolade perencake staat niet alleen heel mooi op tafel, maar smaakt ook nog eens heerlijk en is makkelijk om te maken.

Benodigdheden: 
– staafmixer
– cakevorm 25 cm
– beslagkom
– wegwerp spuitzak of een diepvrieszakje

Bereidingswijze:
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en verwarm de oven voor op 160° graden.
Mix eerst de boter en de suiker tot een glad mengsel en voeg een voor een de eieren toe.
Voeg dan de overige ingrediënten bij. Het meel, cacaopoeder, snufje zout en een tl vanille extract en mix tot deze ingrediënten zijn opgenomen.

Schil hierna de peren (steeltjes er aan houden). Vet de cakevorm in met vloeibare boter en bestrooi de vorm met meel. Smeer een laagje beslag op de bodem van de cakevorm en zet de peren naast elkaar er in.

Doe vervolgens de rest van het beslag in een spuit- of diepvrieszakje en knip een puntje van een hoek af. Verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm en spuit goed tussen de peertjes door.

Bak de cake in 75 minuten op 160° graden.

Kijken of je cake klaar is? Steek een grote satéprikker schuin in de cake. Als deze er droog uit komt, is de cake klaar.

Laat de cake afkoelen en haal deze uit de bakvorm.
Zorg voor je de cake serveert, de boven en zijkanten bestrooit zijn met poedersuiker en snijd er een aantal plakjes af zodat je de binnenkant goed kunt zien.

Published: 9 december 2018

Categories

Ingrediënten

- 200 gram boter - 200 gram suiker (of kokosbloesemsuiker) - 4 eieren - 1 tl vanille extract - 180 gram kristalbloem patent - 20 gram cacaopoeder - snufje zout - 4 kleine peren