jantinedewit
Overlap

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Purchase Now

Flickr Stream

Published: 17 november 2018

Zelf granola maken

Granola maak je zelf het allerlekkerste. In de winkel verkopen ze verschillende soorten granola’s, maar daar zit vaak veel suiker in. De lekkerste granola die maak je uiteraard zelf. Op kwark vind ik granola het lekkerst, maar probeer het ook eens op havermout of chiapudding.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Meng  in een grote kom de havervlokken, pitten, zaden en kaneelpoeder. Voeg in een klein kommetje de honing en zonnebloemolie bij elkaar, even roeren en voeg het toe aan het mengsel van droge ingrediënten.

Verdeel vervolgens de granola over de bakplaat en bak het gedurende 15- 20 min in het midden van de oven op 180 ° C. Houd de granola in de gaten en roer het af en toe even om.
Zodra de granola goudbruin ziet, kan het uit de oven.

Laat het een kwartiertje afkoelen en doe de granola in mooie glazen afgesloten voorraadpotten.

Note: als topping bij je granola kan je er kokoschips of gedroogde cranberry’s op doen. Eetsmakelijk!

 

 

 

 

Published: 17 november 2018

Ingrediënten

- 150 gram havervlokken - 100 gram ongezouten notenmix - 50 gram salademix naturel (zonnebloempitten, pompoenpitten en pijnboompitten) - 1 tl kaneel - 4 el honing - 3 el zonnebloemolie